Napelem

Napelem

Prémium minőség, gyártói és teljesítménygaranciával

Mi a napelemes rendszer és hogyan működik?

A napelemes rendszer a nap sugárzásának a felhasználásával és átalakításával állít elő villamosenergiát.

Ezek a rendszerek a tetőre szerelt napelem modulok segítségével a nap sugarait használják fel és alakítják át egyenáramú villamosenergiává, melyet az inverter tovább alakít váltakozó áramú villamosenergiává. Mindezt a háztartási méretű kiserőművek esetében betáplálja a napelemes rendszerrel ellátott épület villamos hálózatába, majd ezen keresztül a közhálózatba vagy napelem parkok esetén a transzformátor állomáson keresztül közvetlenül a közhálózatba.

A háztartási méretű kiserőműveknél a betáplálás során a pillanatnyi szükségletnek megfelelő villamosenergiát elhasználja a napelemes rendszerrel ellátott épület belső hálózata, ezután a többlet tovább töltődik a közhálózatba, ahol eltárolásra kerül a későbbi felhasználásig.

Napelem modul

A napelem modulok azok a többnyire kék vagy fekete színű táblák, amelyek háztartási méretű kiserőművek esetén az épületek tetejére vagy az épület közvetlen közelében, földi tartószerkezetre, napelemparkoknál pedig minden esetben földi tartószerkezetre kerülnek felszerelésre.

Az általunk forgalmazott napelemek prémium minőségű európai vagy kínai gyártók termékei, mint a LUXOR-Solar, SolarWatt, LG, Hyundai, Trinasolar, CanadianSolar, JA Solar, QCELLS vagy a REC. Ezen termékek gyártói garanciaideje 10-15 év között, valamint teljesítménygarancia ideje 20-30 év között változik, amely időtartam elteltével is 80-85% hatásfokú termelést garantálnak gyártói partnereink.

Inverter

Az inverter azon eszköz, amely vagy az épületben, vagy annak külső falára kerül felszerelésre. Ez felel az áram átalakításáért, betáplálásáért, valamint a rendszer megfigyelését, ellenőrzését és elemzését teszi lehetővé minden pillanatban.

Invertereink prémium minőségű európai és kínai gyártók termékei, úgy mint az ABB, Fronius, SolarEDGE, SAJ vagy a HUAWEI. Ezek a gyártók 5-10 év gyártói garanciát vállalnak termékeikre, amely garanciák minden esetben bővíthetőek akár 25 évre is.

Tartószerkezet

Ezen fém (alumínium) szerkezet beszerelése teszi lehetővé a napelem modulok rögzítését a tetőn. Található a piacon minden tetőhéjazatnak megfelelő tartószerkezet, hogy elkerüljük a tető módosításának szükségességét, amennyiben az statikai szakvélemény alapján nem indokolt. Tartószerkezeteink prémium minőségű német gyártású termékek, mint a K2-Systems vagy a Schletter. Ezekre a termékekre 10-12 év gyártói garanciát vállalnak.

Lakossági Napelemes rendszer (HMKE) kiépítésének folyamata

Cégünk által vállalt feladatok:

 • helyszíni felmérés, energiaigény meghatározásához szükséges adatok összegyűjtése
 • a felmérés és az összegyűjtött adatok alapján a telepíthető rendszer méretezése
 • árajánlat készítése
 • szerződéskötés
 • tervezés, engedélyeztetés
 • kivitelezés
 • készre jelentés az áramszolgáltató felé

Áramszolgáltató által elvégzett feladatok:

 • mérőóra csere, rendszer üzembe helyezése

Napelemes kiserőművek kivitelezése

Igény esetén vállaljuk a szükséges engedélyekkel rendelkező kiserőmű projektek kivitelezését is. Ezek olyan projektek, melyek mérete nagyobb, mint 50,1kW, de nem haladja meg az 50MW- ot, illetve a projekt rendelkezik az alábbi érvényes engedélyekkel:

 •  hálózati csatlakozási engedély
 •  KÁT/METÁR állami áramátvételi határozat
 •  érvényes építési engedély
 •  érvényes környezetvédelmi engedély

Ilyen igény esetén biztosítjuk a teljes kivitelézési munkák elvégzését, amely magában foglalja az engedélyekben szereplő eszközök beszerzését és szabályszerű beépítését, illetve a rendszer beüzemelését.

Opcionálisan tudunk segíteni a rendszer hálózatra csatlakoztatásában is.